Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.03.2019 Imieniny: Marii i Wieńczysłąwa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Zimowe ciasto


03.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Biszkopt
  • 3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 łyżka  mąki
  • 3/4 szklanki  mąki ziemniaczanej (bez 1 łyżki)
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Masa
  • 1/2 l  śmietany 30%
  • 2 sztuki śnieżki
  • 2 sztuki białe czekolady
  • 2 sztuki galaretki cytrynowe
  • 100 g  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Biszkopt: Białka wbij do miski, ubij na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodaj cukier. Wbij żółtka, a na koniec wsyp mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i zmiksuj. Wylej ciasto na blachę i piecz 20-25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  2. Masa: Połącz ubitą śmietanę z ubitą śnieżką. Zetrzyj czekoladę. Galaretki rozpuść w 1,5 szklanki wody. Połącz wszystkie składniki.
  3. Przełóż biszkopt masą, posyp wiórkami kokosowymi i resztą startej czekolady.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE