Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zimowe pieczone jabłka z żurawiną i migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jabłka
  • 50 g  żurawiny suszonej np. Bakalland
  • 50 g  płatków migdałowych np. Bakalland
  • 1 łyżeczka  płynnego miodu
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 4 łyżki  wody
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Z jabłek należy wydrążyć gniazda nasienne, a potem natrzeć je od środka cynamonem.
  2. Żurawinę i płatki migdałów wymieszać z odrobiną wody i płynnym miodem. Tak powstały farsz wyłożyć do środka jabłek. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 160-180 stopni.
  3. Udekorować cukrem pudrem.
Smacznego !


Źródło przepisu: Informacja prasowa - Media forum


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE