Przygotowanie:
?
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 400 g mielonej wołowiny
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli Red Kidney
- 4 sztuki pomidory
- 5 łyżeczek przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 sztuki papryczki chilli
- 2 szczypty przyprawy do dań meksykańskich
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Dodaj wołowinę i chwilę podsmaż. Dorzuć odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Smaż kilka minut, ciągle mieszając, żeby nie przywarło.
- W tym czasie umyj pomidory, zalej wrzątkiem i zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię i wymieszaj. Dopraw odrobiną soli i przyprawą meksykańską.
- Dodaj drobno posiekaną czerwoną papryczkę chilli i przecier pomidorowy. Całość starannie wymieszaj.
- Duś pod pokrywą ok. 15 minut.