Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Bigos z pieczonymi ziemniakami


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  wędzonego boczku
  • 270 g  wędzonych frankfurterek
  • 800 g  kapusty kiszonej
  • 550 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę, frankfurterki w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Następnie wrzuć boczek i frankfurterki. Smaż przez 10 minut.
  3. Do mięsa dodaj kapustę i 1/2 szklanki wody. Duś 1,5 godz., od czasu do czasu dolewając wodę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ziemniaki umyj, pokrój na ósemki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim pokrojone ziemniaki. Skrop je olejem i posyp solą.
  5. Piecz 40 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE