Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bitki w sosie grzybowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 800 g  schabu
  • 10 sztuk podgrzybków
  • 2 sztuki cebule
  • majeranek
  • słodka mielona papryka
  • mąka
  • olej
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 l  bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na kotlety o grubości 1 cm i delikatnie rozbij tłuczkiem. Dopraw papryką, majerankiem i solą. Odstaw na 30 minut, by mięso przeszło przyprawami.
  2. Każdy kotlet obtocz w mące i podsmaż na gorącym oleju. Zdejmij z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklij 1 cebulkę pokrojoną w ósemki. Następnie dodaj schab, zalej bulionem i duś pod przykryciem przez 30 minut.
  4. Na czystej patelni, na rozgrzanym oleju, podsmaż pozostałą cebulkę, również pokrojoną w ósemki. Grzyby oczyść, umyj, większe pokrój na ćwiartki i dodaj je do smażącej się cebulki.
  5. Po 30 minutach duszenia mięsa, dodaj do niego podsmażone grzyby. Duś razem jeszcze 20 minut.
  6. Podawaj z ziemniakami, kaszą lub kluskami śląskimi.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE