Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Brukselka po sądecku


16.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 80 dag  ziemniaków
  • 25 dag  brukselki
  • 25 dag  marchewki
  • 20 dag  kiełbasy
  • 2 sztuki małe ząbki czosnku
  • 2/3 szklanki  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  śmietany
  • 10 dag  sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i marchew obierz, umyj, pokrój w plasterki i ugotuj osobno na półtwardo. Brukselkę włóż do wrzątku i gotuj 5 minut. Odsącz.
  2. Kiełbasę pokrój w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryną. Warzywa i kiełbasę układaj warstwami w naczyniu.
  3. Warstwy posypuj solą i pieprzem.
  4. Czosnek posiekaj. Jajka wymieszaj z mlekiem, śmietaną, czosnkiem i startym serem. Dopraw gałką muszkatołową. Tak powstałym sosem zalej zapiekankę. Piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE