Dzisiaj jest: Środa, 19.02.2020 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Brukselka z kiełbasą


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselki
  • 500 g  kiełbasy
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  czarnego mielonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmaż przez 5-7 minut kiełbasę i cebule. Mieszaj aż cebule się zeszklą.
  3. Dodaj brukselkę i smaż wszystko jeszcze 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE