Dzisiaj jest: Niedziela, 18.08.2019 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Burrito z mięsem i papryką


30.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki gotowane tortille
  • 250 g  mięsa wieprzowo - wołowego
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli Red Kidney
  • 50 g  startego żółtego sera
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki
  • 50 ml  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Paprykę pokrój w paski. Fasolę odsącz z zalewy, a puszkę pomidorów otwórz i przełóż jej zawartość do miseczki.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż mięso do lekkiego zrumienienia. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż ok. 5 minut. Dodaj paski papryki, przyprawy, smaż 5 minut po czym dodaj pomidory razem z zalewą i duś całość ok. 10 minut. Dodaj fasolę, całość dopraw i doprowadź do wrzenia.
  3. Na każdą tortillę nałóż porcję farszu, posyp żółtym serem, podwiń jeden brzeg do środka i zawiń je w rulony. Tak przygotowane tortille zapiekaj 5-7 minut w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku. Podawaj je z sosem albo dipem meksykańskim.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.33 Ocen: 3

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE