Dzisiaj jest: Środa, 29.01.2020 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Chili con carne


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki strąki papryki czerwonej
  • 3 sztuki cebule
  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • 1 łyżka  oleju
  • duża puszka pomidorów w zalewie
  • puszka czerwonej fasoli
  • pieprz cayenne
  • pieprz
  • sól
  • chili

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić wołowinę. Dodać cebulę i paprykę, dusić na małym ogniu przez10 min.
  2. Pomidory odsączyć z zalewy, wrzucić do potrawy, dusić razem przez 20-30 min. Po tym czasie wsypać odcedzoną fasolę. Dusić na małym ogniu jeszcze przez 5-10 min., doprawić solą, pieprzem, a także pieprzem cayenne. Doprawić także chilli. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE