Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Chili con carne


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki strąki papryki czerwonej
  • 3 sztuki cebule
  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • 1 łyżka  oleju
  • duża puszka pomidorów w zalewie
  • puszka czerwonej fasoli
  • pieprz cayenne
  • pieprz
  • sól
  • chili

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić wołowinę. Dodać cebulę i paprykę, dusić na małym ogniu przez10 min.
  2. Pomidory odsączyć z zalewy, wrzucić do potrawy, dusić razem przez 20-30 min. Po tym czasie wsypać odcedzoną fasolę. Dusić na małym ogniu jeszcze przez 5-10 min., doprawić solą, pieprzem, a także pieprzem cayenne. Doprawić także chilli. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE