Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Cielęcina duszona z kukurydzą i pepperoni


30.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 780 g  cielęciny pokrojonej w grubą kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 1 sztuka pomidor obrany i pokrojony w kostkę
  • 1 sztuka papryka pokrojona w kostkę
  • 150 ml  wywaru drobiowego
  • 200 g  kukurydzy z puszki
  • 1/2 łyżeczki  kminku rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki  sproszkowanej papryki
  • 1 sztuka zielony strąk pepperoni pokrojony w kostkę
  • 10 sztuk pomidorów czereśniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso wymieszać z solą, pieprzem, 1 ząbkiem czosnku i natką pietruszki. Pozostawić na około 60 minut do naciągnięcia smaku.
  2. Oliwę rozgrzać i powoli smażyć mięso ze wszystkich stron. Dalej smażyć dodając cebulę, pomidory i paprykę, aż cebula i papryka będą miękkie. Wlać wywar, zagotować, następnie gotować na małym ogniu jeszcze 40 minut pod przykryciem.
  3. Kukurydzę osączyć na sitku. Sproszkowaną paprykę, pepperoni i dużą szczyptę soli zmiksować i wymieszać z mięsem. Pomidory zblanszować, zdjąć skórę i drobno pokroić. Włożyć do mięsa i gotować jeszcze przez około 20 minut.
  4. Po 10 minutach dodać kukurydzę i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Podawać z pieczywem wiejskim.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE