Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Cielęcina śródziemnomorska


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  cielęciny bez kości
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  mąki
  • 1/3 szklanki  białego wytrawnego wina
  • 2 sztuki duże strąki zielonej papryki
  • mała ostra papryczka chilli
  • 5 ząbków  czosnku
  • kilkanaście oliwek bez pestek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę i lekko zrumienić. Oprószyć mąką, wymieszać, zalać winem połączonym z taką samą ilością wody.
  2. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę i pestki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść. Warzywa wraz z przyprawami, czosnkiem i oliwkami wrzucić do mięsa.
  3. Dusić pod przykryciem ok. 90 min, od czasu, do czasu mieszając. Podawać z kluseczkami bądź pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE