Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Danie "naprędce"


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 80 dag  ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 5 sztuk średnich ogórków kwaszonych
  • 5-6 sztuk parówek cielęcych
  • 3 sztuki cebule
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • 3-4 łyżki  śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, przeciąć na pół. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę, ogórki pokrojone w plasterki, parówki pokrojone w słupki i połówki ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć, a potem dodać masło, przykryć i dusić na małym ogniu 5 min.
  2. Pod koniec wlać śmietanę i wsypać posiekaną natkę pietruszki. Ostrożnie wymieszać i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE