Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Danie "naprędce"


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 80 dag  ugotowanych w mundurkach ziemniaków
  • 5 sztuk średnich ogórków kwaszonych
  • 5-6 sztuk parówek cielęcych
  • 3 sztuki cebule
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  masła
  • 3-4 łyżki  śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, przeciąć na pół. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę, ogórki pokrojone w plasterki, parówki pokrojone w słupki i połówki ziemniaków. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć, a potem dodać masło, przykryć i dusić na małym ogniu 5 min.
  2. Pod koniec wlać śmietanę i wsypać posiekaną natkę pietruszki. Ostrożnie wymieszać i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Podawać z pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE