Dzisiaj jest: Niedziela, 22.09.2019 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Danie reńskie


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  wołowiny,
  • 25 dag  selera,
  • 30 dag  mrożonej fasolki szparagowej,
  • 1 sztuka por,
  • 4 łyżki  oleju,
  • 1 sztuka i 1/4 litra rosołu,
  • 25 dag  makaronu,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Selera po obraniu i umyciu także pokroić w kostkę.
  2. Fasolkę szparagową rozmrozić.
  3. Pora oczyścić, umyć i pokroić w krążki.
  4. Na gorącym oleju podsmażyć kostki masła. Dolać rosół i zagotować.
  5. Po 20 minutach dołożyć warzywa i gotować jeszcze przez 40-50 minut.
  6. Na 20 minut przed końcem gotowania dodać makaron.
  7. Gotowe danie przyprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE