Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Danie z cebuli i ziemniaków


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 30 dag  mięsa wołowego,
  • 30 dag  mięsa wieprzowego,
  • 3 sztuki cebule,
  • 2 łyżki  oleju,
  • 75 dag  ziemniaków,
  • sól. pieprz,
  • odrobina sproszkowanej papryki,
  • trochę majeranku,
  • 1/4 sztuki litra białego wina,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • kubek śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Oba składniki podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawić do smaku solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i majerankiem. Wymieszać z winem i przez 45 minut dusić.
  3. Po 15 minutach dolać rosół.
  4. Do gotowego dania dodać śmietanę i jeszcze raz przyprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE