Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Danie z cukinii i prosa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 20 dag  groszku włoskiego,
  • 75 dag  mięsa wołowego,
  • 1 łyżeczka  sproszkowanej papryki,
  • 4 ząbki  czosnku,
  • 1 sztuka i 1/2 litra wody,
  • 20 dag  prosa,
  • sól. pieprz,
  • 75 dag  cukinii,
  • 1/4 sztuki litra oleju.

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namoczyć na noc w wodzie. Na drugi dzień dobrze osączyć.
  2. Mięso wołowe pokroić w kostkę, razem z grochem, sproszkowaną papryką i rozgniecionym czosnkiem włożyć do 1 i 1/2 litra wody i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez 1,5 godziny.
  3. Około 15 minut przed zakończeniem gotowania wsypać proso i wymieszać. Danie przyprawić solą i pieprzem.
  4. Umyć cukinię i pokroić w plastry grubości 2 cm.
  5. Olej rozgrzać na patelni i porcjami dusić w nim plastry cukinii tak, aby zostały w całości, nie rozgotowane.
  6. Osączyć je z tłuszczu na grubej warstwie papierowych serwetek. Następnie włożyć do potrawy, którą można jeszcze raz przyprawić do smaku. Danie przez 5 minut dogotować w otwartym garnku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE