Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Danie z czarnej rzepy


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • po 50 dag czarnej rzepy, marchwi i brukwi,
  • 30 dag  ziemniaków,
  • 2 sztuki cebule,
  • 50 dag  mięsa wieprzowego,
  • 3 dag  masła lub margaryny,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  kminku,
  • 1/8 sztuki litra białego wina,
  • 1/2 sztuki pęczka naci pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać czarną rzepę, marchew, brukiew, ziemniaki i cebulę. Rzepę pokroić na kawałki, marchew w plasterki, brukiew, ziemniaki i mięso w kostkę, cebulę w krążki.
  2. Mięso podsmażyć na gorącym tłuszczu, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
  3. Zalać winem i 1/2 litra wody.
  4. Dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 25 minut. Przed podaniem na stół posypać potrawę posiekaną nacią pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE