Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Danie z czarnej rzepy


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • po 50 dag czarnej rzepy, marchwi i brukwi,
  • 30 dag  ziemniaków,
  • 2 sztuki cebule,
  • 50 dag  mięsa wieprzowego,
  • 3 dag  masła lub margaryny,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  kminku,
  • 1/8 sztuki litra białego wina,
  • 1/2 sztuki pęczka naci pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać czarną rzepę, marchew, brukiew, ziemniaki i cebulę. Rzepę pokroić na kawałki, marchew w plasterki, brukiew, ziemniaki i mięso w kostkę, cebulę w krążki.
  2. Mięso podsmażyć na gorącym tłuszczu, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
  3. Zalać winem i 1/2 litra wody.
  4. Dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 25 minut. Przed podaniem na stół posypać potrawę posiekaną nacią pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE