Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Domowa frittata


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 250 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 100 g  zielonych oliwek
  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  bułki tartej
  • 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim kiełbasę i cebulę.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem ze smażenia i posyp bułką tartą.
  3. Jajka roztrzep w misce. Dodaj tartą mozzarellę, szczypiorek i przekrojone na połówki oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć kiełbasę z cebulą. Wymieszaj.
  4. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 20 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem czy jajka się równo ścięły w całej zapiekance.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE