Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Domowa frittata


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 250 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 100 g  zielonych oliwek
  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  bułki tartej
  • 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim kiełbasę i cebulę.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem ze smażenia i posyp bułką tartą.
  3. Jajka roztrzep w misce. Dodaj tartą mozzarellę, szczypiorek i przekrojone na połówki oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć kiełbasę z cebulą. Wymieszaj.
  4. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 20 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem czy jajka się równo ścięły w całej zapiekance.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE