Dzisiaj jest: Środa, 20.03.2019 Imieniny: Eufemii i Klaudii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Domowa frittata


13.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 250 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 100 g  zielonych oliwek
  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  bułki tartej
  • 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim kiełbasę i cebulę.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem ze smażenia i posyp bułką tartą.
  3. Jajka roztrzep w misce. Dodaj tartą mozzarellę, szczypiorek i przekrojone na połówki oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć kiełbasę z cebulą. Wymieszaj.
  4. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 20 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem czy jajka się równo ścięły w całej zapiekance.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE