Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Domowe hamburgery


03.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  wołowiny
  • 3 sztuki bułki z sezamem
  • cukier
  • curry
  • 3 sztuki liście sałaty
  • 3 plastry  ananasa z puszki
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 łyżki  musztardy
  • sól
  • 1 sztuka jajko
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel, dodaj surowe jajko, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę. Z mięsa formuj kotlety o średnicy bułek i grubości 1 cm. Smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
  2. Majonez wymieszaj z musztardą. Dopraw cukrem i curry do smaku.
  3. Bułki przetnij na pół. Dolną połówkę posmaruj sosem majonezowym. Następnie połóż liść sałaty, kotlet, plaster ananasa i przykryj drugą połówką bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE