Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Domowe hamburgery


03.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  wołowiny
  • 3 sztuki bułki z sezamem
  • cukier
  • curry
  • 3 sztuki liście sałaty
  • 3 plastry  ananasa z puszki
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 łyżki  musztardy
  • sól
  • 1 sztuka jajko
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel, dodaj surowe jajko, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę. Z mięsa formuj kotlety o średnicy bułek i grubości 1 cm. Smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
  2. Majonez wymieszaj z musztardą. Dopraw cukrem i curry do smaku.
  3. Bułki przetnij na pół. Dolną połówkę posmaruj sosem majonezowym. Następnie połóż liść sałaty, kotlet, plaster ananasa i przykryj drugą połówką bułki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE