Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Fasolka po bretońsku


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli Jaś
  • 2 sztuki duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • por
  • natka pietruszki
  • 30 dag  parówek cielęcych lub wędliny z indyka
  • mały przecier pomidorowy
  • półtorej łyżki mąki
  • papryka czerwona
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokroić w kostkę, pora w talarki. Namoczoną wcześniej fasolę przez 12 godzin gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie, dodać warzywa i pokrojoną w kostkę wędlinę bądź parówki, wymieszać i gotować dalej.
  2. Gdy fasola i warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE