Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Fasolka po bretońsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli Jaś
  • 2 sztuki duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • por
  • natka pietruszki
  • 30 dag  parówek cielęcych lub wędliny z indyka
  • mały przecier pomidorowy
  • półtorej łyżki mąki
  • papryka czerwona
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokroić w kostkę, pora w talarki. Namoczoną wcześniej fasolę przez 12 godzin gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie, dodać warzywa i pokrojoną w kostkę wędlinę bądź parówki, wymieszać i gotować dalej.
  2. Gdy fasola i warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE