Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Fasolka po bretońsku


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli Jaś
  • 2 sztuki duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • por
  • natka pietruszki
  • 30 dag  parówek cielęcych lub wędliny z indyka
  • mały przecier pomidorowy
  • półtorej łyżki mąki
  • papryka czerwona
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa pokroić w kostkę, pora w talarki. Namoczoną wcześniej fasolę przez 12 godzin gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie, dodać warzywa i pokrojoną w kostkę wędlinę bądź parówki, wymieszać i gotować dalej.
  2. Gdy fasola i warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE