Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Faszerowana cukinia


12.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 150 g  mięsa mielonego
  • 100 g  ryżu białego
  • gałązka natki pietruszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szklanka  ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i ząbek czosnku obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj ketchup i kilka łyżek wody. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś przez 10 minut. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
  3. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż miąższ, tak by powstały łódeczki.
  4. Posiekany miąższ wymieszaj z ryżem, mięsem mielonym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Farszem mięsnym napełnij połówki cukinii, ułóż je na sosie w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE