Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Faszerowana cukinia


12.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki cukinie
  • 150 g  mięsa mielonego
  • 100 g  ryżu białego
  • gałązka natki pietruszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 szklanka  ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i ząbek czosnku obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dodaj ketchup i kilka łyżek wody. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś przez 10 minut. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
  2. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź.
  3. Cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż miąższ, tak by powstały łódeczki.
  4. Posiekany miąższ wymieszaj z ryżem, mięsem mielonym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Farszem mięsnym napełnij połówki cukinii, ułóż je na sosie w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE