Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Gołąbki dolma


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • słoik liści winogron,
  • 50 dag  mielonej wołowiny,
  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu,
  • posiekana cebula,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki,
  • oliwa.

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukać liście winogron, przebrać, odłożyć gorsze.
  2. Składniki farszu wymieszać i doprawić.
  3. Łyżkę farszu ściśle zawinąć w jeden liść.
  4. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków umieścić na dnie naczynia żaroodpornego.
  5. Ułożyć na nim dolma, podlać wodą, skropić oliwą, nakryć i piec w piekarniku około 45 minut. Ostudzić w naczyniu i podać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE