Dzisiaj jest: Niedziela, 22.09.2019 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Gołąbki z kaszą jaglaną


06.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  kaszy jaglanej
  • średniej wielkości główka kapusty białej
  • 25 dag  szynki wędzonej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłukać, oczyścić, zalać w garnku gotującą wodą. Po 5 min. odcedzić. Szynkę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem.
  2. Kapustę sparzyć w garnku, aby liście zmiękły. Ostrożnie ściąć liście, rozłożyć i wyciąć grube nerwy liściowe. Na każdy liść kłaść 1-1,5 łyżki kaszy, zawinąć gołąbki. Dno dość dużego garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty.
  3. Ułożyć warstwami gołąbki i zalać wodą, by były całkowicie przykryte. Gotować ok. 3 godzin, aż kasza będzie miękka.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE