Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Gołąbki z kaszą jaglaną


06.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  kaszy jaglanej
  • średniej wielkości główka kapusty białej
  • 25 dag  szynki wędzonej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłukać, oczyścić, zalać w garnku gotującą wodą. Po 5 min. odcedzić. Szynkę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem.
  2. Kapustę sparzyć w garnku, aby liście zmiękły. Ostrożnie ściąć liście, rozłożyć i wyciąć grube nerwy liściowe. Na każdy liść kłaść 1-1,5 łyżki kaszy, zawinąć gołąbki. Dno dość dużego garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty.
  3. Ułożyć warstwami gołąbki i zalać wodą, by były całkowicie przykryte. Gotować ok. 3 godzin, aż kasza będzie miękka.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE