Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Grillowany stek


05.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki steki z rostbefu
  • 5 łyżek  jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki  ciemnego sosu sojowego
  • 3 łyżki  białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki  cukru
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. W rondelku podgrzać jasny sos sojowy, dosypać cukier i mieszać nie dopuszczając do wrzenia. Po rozpuszczeniu cukru zdjąć rondelek z ognia, dodać wino, szczyptę pieprzu i ciemny sos, wymieszać, po czym ostudzić.
  2. Steki posmarować marynatą i schować do lodówki na 2-3 godziny.
  3. Rozgrzać grill, osączyć steki z marynaty i ułożyć na ruszcie. Grillować przez 7-10 minut z każdej strony. Gotowe steki podawać z ulubionym sosem i sałatką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE