Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Grillowany stek


05.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki steki z rostbefu
  • 5 łyżek  jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki  ciemnego sosu sojowego
  • 3 łyżki  białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki  cukru
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. W rondelku podgrzać jasny sos sojowy, dosypać cukier i mieszać nie dopuszczając do wrzenia. Po rozpuszczeniu cukru zdjąć rondelek z ognia, dodać wino, szczyptę pieprzu i ciemny sos, wymieszać, po czym ostudzić.
  2. Steki posmarować marynatą i schować do lodówki na 2-3 godziny.
  3. Rozgrzać grill, osączyć steki z marynaty i ułożyć na ruszcie. Grillować przez 7-10 minut z każdej strony. Gotowe steki podawać z ulubionym sosem i sałatką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE