Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gulasz na kwaśno


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  pokrojonej w kostkę wołowiny
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 sztuki marchewki
  • 2-3 sztuki strąki czerwonej papryki
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 sztuki cebule
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  octu
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W szerokim rondlu rozgrzać olej i włożyć wołowinę oraz pokrojoną w krążki marchewkę i paprykę (oczyszczoną z gniazd nasiennych), po godzinie dodać plasterki pomidorów, krążki cebuli i słupki ziemniaków.
  2. Wymieszać, posypać solą i pieprzem, a także mieloną papryką, wlać łyżkę octu. Uzupełnić ilość wody tak, aby przykryła mięso i warzywa. Dusić na małym ogniu do miękkości, czyli łącznie ok. 2 godz.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE