Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gulasz na kwaśno


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  pokrojonej w kostkę wołowiny
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 sztuki marchewki
  • 2-3 sztuki strąki czerwonej papryki
  • 2 sztuki pomidory
  • 4 sztuki cebule
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  octu
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W szerokim rondlu rozgrzać olej i włożyć wołowinę oraz pokrojoną w krążki marchewkę i paprykę (oczyszczoną z gniazd nasiennych), po godzinie dodać plasterki pomidorów, krążki cebuli i słupki ziemniaków.
  2. Wymieszać, posypać solą i pieprzem, a także mieloną papryką, wlać łyżkę octu. Uzupełnić ilość wody tak, aby przykryła mięso i warzywa. Dusić na małym ogniu do miękkości, czyli łącznie ok. 2 godz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE