Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gulasz wieprzowy


12.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  chudej wieprzowiny
  • 30 dag  ryżu
  • po 2 strąki zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • 3 sztuki duże kawałki papryki konserwowej
  • średni świeży ogórek
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 3-4 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki  masła
  • 3 sztuki cebule
  • pół łyżeczki imbiru
  • sproszkowana łagodna papryka
  • chili
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa pokroić w trzycentymetrowe paski. Ułożyć w garnku, zalać dwoma szklankami wody, włożyć połowę masła, przykryć i udusić.
  2. W pozostałym maśle usmażyć na złoty kolor wieprzowinę pociętą w niewielkie słupki. Gdy warzywa będą miękkie, dodać mięso i razem poddusić. Powinno pozostać niewiele gęstego sosu.
  3. Pod koniec duszenia dodać wszystkie przyprawy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE