Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Gulasz z piersi z kurczaka


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • cebula
  • 1 kostka  bulionowa
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka  oleju lub margaryny
  • pół łyżki mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę drobno pokroić i chwilę poddusić na oleju lub margarynie. Ułożyć na niej kurze piersi pokrojone w kawałki wielkości połowy pudełka od zapałek. Dodać przyprawy, koncentrat i kostkę bulionową rozpuszczoną w połowie szklanki wody.
  2. Dusić wszystko 15-20 min. Dodać mąkę rozmieszaną z 2 łyżkami wody, wymieszać, zagotować, doprawić. Podawać z makaronem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE