Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Gulasz z zielonym groszkiem


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  wołowiny
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • olej
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • chili
  • słodka papryka mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do garnka i zalej 1 szklanką wrzątku.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju pozostałym po smażeniu mięsa. Następnie wrzuć ją do mięsa, wymieszaj.
  3. Mięso duś pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękkie. Przypraw solą, pieprzem, oregano, chili i słodką papryką.
  4. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
  5. Do mięsa wrzuć pokrojone pomidory i groszek. Duś jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE