Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Gulasz z zielonym groszkiem


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  wołowiny
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • olej
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • chili
  • słodka papryka mielona

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż do garnka i zalej 1 szklanką wrzątku.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju pozostałym po smażeniu mięsa. Następnie wrzuć ją do mięsa, wymieszaj.
  3. Mięso duś pod przykryciem na małym ogniu, aż będzie miękkie. Przypraw solą, pieprzem, oregano, chili i słodką papryką.
  4. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
  5. Do mięsa wrzuć pokrojone pomidory i groszek. Duś jeszcze przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE