Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.01.2018 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Indyk nadziewany serem


10.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1.3 kg  piersi z indyka
  • 4 sztuki żółte papryki
  • 30 dag  zielonego groszku
  • 20 dag  chudego twarogu
  • 20 dag  małych marchewek
  • 2 pęczki  natki pietruszki
  • 250 ml  białego wytrawnego wina
  • 250 ml  wody
  • 100 ml  śmietany kremówki
  • 1 sztuka żółtko
  • 3 łyżki  masła lub margaryny
  • 2 łyżki  mąki
  • 3-4 łyżeczki  łagodnej musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dwie papryki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. 3 łyżki masła roztop na patelni.
  2. Twaróg utrzyj z 2 łyżeczkami musztardy i żółtkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj przygotowaną wcześniej paprykę i natkę pietruszki. Wymieszaj.
  3. Mięso umyj, osusz. Natnij w nim głęboką kieszeń i wypełnij ją farszem serowym. Zepnij wykałaczkami. Ułóż indyka na blasze, polej stopionym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 1 godzinę. Po tym czasie podlej mięso winem i szklanką wody. Piecz jeszcze 15 minut.
  4. Pozostałe 2 papryki umyj, oczyść i pokrój w paseczki. Marchew obierz i gotuj przez 15 minut w osolonej wodzie. Po 5 minutach dodaj do marchwi paprykę, a po 10 minutach groszek. Gdy warzywa się ugotują odsącz je na cedzaku.
  5. Sos z pieczenia przecedź, wymieszaj ze śmietaną i zagotuj. Mąkę rozprowadź odrobiną wody i zagęść sos. Dopraw solą, pieprzem i resztą musztardy.
  6. Odsączone jarzyny podsmaż chwilę na roztopionej łyżce masła. Rozłóż je na półmisku z pieczenią.
  7. Sos podawaj oddzielnie.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE