Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Indyk w serowej panierce


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sznycle z indyka
  • 2 sztuki żółtka
  • 120 g  tartego parmezanu
  • 50 g  mąki
  • 10 dag  boczku wędzonego
  • 80 dag  fasolki szparagowej
  • 2 sztuki pomidory
  • 60 ml  oleju
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • cytryna pokrojona w plastry

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę umyć, osuszyć. Odgotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Pomidory umyć, usunąć pestki, resztę pokroić w kostkę.
  2. Sznycle opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki i rozkłócić. Mąkę i parmezan rozłożyć na oddzielne miseczki. Mięso obtaczać kolejno w mące, jajkach i parmezanie.
  3. Olej rozgrzać na patelni. Zwiększyć ogień i obsmażyć na oleju gotowe sznycle po minucie z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć mięso jeszcze 12 minut. Zdjąć z patelni i przykryć, by nie wystygło.
  4. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć go na tłuszczu pozostałym po smażeniu sznycelków. Następnie dodać do niego pomidory z fasolką i jeszcze chwilę smażyć.
  5. Sznycle podawać z podsmażonym boczkiem, fasolką i pomidorami udekorowane natką pietruszki i cytryną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE