Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Indyk z kiełkami sojowymi


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  piersi z indyka
  • puszka zielonego groszku
  • 25 dag  kiełków sojowych
  • 2/3 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 4 główki  łyżki śmietanki
  • 1 łyżka  mąki
  • 2-3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pół szklanki bulionu
  • kolendra
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś indyczą pokroić w cienkie paski i lekko zrumienić na gorącym oleju. Posypać solą i pieprzem. Dodać groszek odsączony z zalewy, dusić 5-7 min.
  2. Jogurt roztrzepać ze śmietanką, bulionem, mąką i przyprawami (zmielona kolendra, sól, pieprz). Zalać nimi potrawkę, dodać kiełki, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, posypać szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE