Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Indyk z kiełkami sojowymi


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  piersi z indyka
  • puszka zielonego groszku
  • 25 dag  kiełków sojowych
  • 2/3 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 4 główki  łyżki śmietanki
  • 1 łyżka  mąki
  • 2-3 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • pół szklanki bulionu
  • kolendra
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś indyczą pokroić w cienkie paski i lekko zrumienić na gorącym oleju. Posypać solą i pieprzem. Dodać groszek odsączony z zalewy, dusić 5-7 min.
  2. Jogurt roztrzepać ze śmietanką, bulionem, mąką i przyprawami (zmielona kolendra, sól, pieprz). Zalać nimi potrawkę, dodać kiełki, wymieszać, zagotować. Doprawić sokiem z cytryny, posypać szczypiorkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE