Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jaskółcze gniazdka


03.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
  • 100 g  boczku wędzonego
  • 4 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka umyj, ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Schab umyj, osusz i podziel na 4 kotlety. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, posól i posmaruj musztardą. Na każdy plaster schabu połóż plaster boczku i posmaruj go koncentratem pomidorowym. Posyp posiekaną cebulą, połóż jajko i owiń je mięsem. Zepnij wykałaczkami i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
  3. Usmażone mięso przełóż do garnka. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Duś pod przykryciem 50 minut, uzupełniając wyparowany sos wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dopraw sos mąką i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE