Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Jaskółcze gniazdka


03.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 600 g  schabu bez kości
  • 100 g  boczku wędzonego
  • 4 sztuki jajka
  • 50 g  smalcu
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 łyżka  musztardy
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka umyj, ugotuj na twardo i obierz ze skorupek. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Schab umyj, osusz i podziel na 4 kotlety. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, posól i posmaruj musztardą. Na każdy plaster schabu połóż plaster boczku i posmaruj go koncentratem pomidorowym. Posyp posiekaną cebulą, połóż jajko i owiń je mięsem. Zepnij wykałaczkami i obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu.
  3. Usmażone mięso przełóż do garnka. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Duś pod przykryciem 50 minut, uzupełniając wyparowany sos wodą. Gdy mięso będzie miękkie, dopraw sos mąką i posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE