Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jesienne roladki drobiowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka podwójny filet z piersi kurczaka
  • 1 sztuka marchewka
  • 15 dag  cukinii
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • rozmaryn
  • słodka mielona papryka
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokrój na 4 kotlety, lekko rozbij i oprósz solą i pieprzem.
  2. Marchew obierz i razem z cukinią zetrzyj ją na tarce o małych oczkach. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Natkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Na kotlety nakładaj porcję startych warzyw oraz papryki. Posyp natką pietruszki i zwiń w roladki. Obtaczaj w ziołach i przyprawach.
  4. Gotowe roladki układaj w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą i podlej odrobiną wody. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE