Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Kaczka z syropem klonowym


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka średnia pomarańcza
  • 12 łyżek  syropu klonowego
  • 8 łyżek  sosu sojowego
  • 4 sztuki piersi kaczki (po 180 g)
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z pomarańczy wycisnąć sok. Wymieszać z syropem klonowym i sosem sojowym.
  2. Piersi kaczki naciąć w kilku miejscach, posmarować marynatą. Odstawić na godzinę do lodówki. Teflonową patelnię rozgrzać (bez tłuszczu) i smażyć na niej piersi (skórą do dołu) na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Następnie piersi odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 7-8 minut. Oprószyć solą i pieprzem.
  3. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia. Wstawić na kilka minut do mocno nagrzanego piekarnika z funkcją grilla i piec, aż skórka się zarumieni. Mięso odstawić na 5 minut, następnie pokroić w plastry. Podawać z pieczonymi ziemniakami, dynią lub innymi warzywami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE