Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami


09.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 200 g  mielonego mięsa
  • 1 sztuka pomidor
  • 100 g  kukurydzy
  • 1 sztuka papryczka piri-piri
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  kolendry
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy oczyść, zetnij górną część i wydrąż środki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 15 minut.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj posiekany czosnek i piri-piri.
  3. Mięso włóż do miski, dopraw kolendrą, solą i pieprzem. Dodaj cebulę, pokrojony pomidor i koncentrat pomidorowy. Smaż na rozgrzanym oleju przez 15 minut, ciągle mieszając aby mięso się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodaj odsączoną kukurydzę. Wymieszaj.
  4. Podgotowane kalarepy ułóż w naczyniu żaroodpornym, nadziej je podsmażonym mięsem. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE