Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kalarepki faszerowane mięsem i warzywami


09.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 200 g  mielonego mięsa
  • 1 sztuka pomidor
  • 100 g  kukurydzy
  • 1 sztuka papryczka piri-piri
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 szczypta  kolendry
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy oczyść, zetnij górną część i wydrąż środki. Wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 15 minut.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj posiekany czosnek i piri-piri.
  3. Mięso włóż do miski, dopraw kolendrą, solą i pieprzem. Dodaj cebulę, pokrojony pomidor i koncentrat pomidorowy. Smaż na rozgrzanym oleju przez 15 minut, ciągle mieszając aby mięso się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodaj odsączoną kukurydzę. Wymieszaj.
  4. Podgotowane kalarepy ułóż w naczyniu żaroodpornym, nadziej je podsmażonym mięsem. Piecz 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE