Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kapusta z wędzonym schabem


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 75 dag  białej kapusty,
  • 50 dag  wędzonego schabu bez kości,
  • 3 dag  smalcu lub innego tłuszczu do smażenia,
  • 3/4 sztuki litra rosołu,
  • 50 dag  ziemniaków,
  • 25 dag  fasolki szparagowej,
  • 1 sztuka gruby por,
  • sól. pieprz, kminek.

Sposób przyrządzania:

  1. Białą kapustę obrać i pokroić lub zetrzeć na szatkownicy. Schab pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na gorącym tłuszczu.
  2. Dodać kapustę, krótko ją poddusić, zalać połową rosołu i wszystko razem dusić przez 45 minut.
  3. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Fasolę umyć, obrać z włókien, strąki przełamać na pół.
  4. Pora umyć i pokroić w krążki. Po 20 minutach gotowania dodać wszystko do kapusty i przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
  5. W ostatnich minutach gotowania stopniowo dodawać pozostałą ilością rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE