Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kiszonej kapusty
  • 1 kg  żeberek w paskach
  • przyprawa do żeberek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 szczypta  kminku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą mięso i odstaw na godzinę.
  2. Kapustę odciśnij, poszatkuj i dodaj do niej starte na tarce marchewki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną, dopraw pieprzem, dodaj kminek, liście laurowe i ziele angielskie.
  3. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na kapuście. Na wierzchu połóż żeberka. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE