Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kiszonej kapusty
  • 1 kg  żeberek w paskach
  • przyprawa do żeberek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 szczypta  kminku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą mięso i odstaw na godzinę.
  2. Kapustę odciśnij, poszatkuj i dodaj do niej starte na tarce marchewki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną, dopraw pieprzem, dodaj kminek, liście laurowe i ziele angielskie.
  3. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na kapuście. Na wierzchu połóż żeberka. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE