Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kapusta zapiekana z brzoskwiniami i żeberkami


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kiszonej kapusty
  • 1 kg  żeberek w paskach
  • przyprawa do żeberek
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • 4 łyżki  oleju
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 1 szczypta  kminku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Przyprawę do żeberek wymieszaj z dwiema łyżkami oleju. Posmaruj marynatą mięso i odstaw na godzinę.
  2. Kapustę odciśnij, poszatkuj i dodaj do niej starte na tarce marchewki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną, dopraw pieprzem, dodaj kminek, liście laurowe i ziele angielskie.
  3. Brzoskwinie pokrój w ósemki i ułóż na kapuście. Na wierzchu połóż żeberka. Piecz 2 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE