Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Karczek w sezamie


08.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 plastry  karczku
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  oleju roslinnego
  • 1 łyżeczka  curry
  • pieprz czarny
  • estragon
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  sezamu
  • 2 łyżki  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz i wysusz.
  2. Ze wszystkich składników oprócz sezamu i wiórków kokosowych zrób bejcę.
  3. Plastry karczku natrzyj marynatą i odstaw na 1-2 godziny.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Karczek obtocz w sezamie wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem 3 minuty z każdej strony. Na koniec zdejmij pokrywkę i trzymaj jeszcze 1 minutę na patelni. Podawaj z risotto.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta Smartfood Dieta Smartfood

Eliana Liotta

Wydawnictwo: Muza


Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE