Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Karczek w sezamie


08.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 plastry  karczku
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  oleju roslinnego
  • 1 łyżeczka  curry
  • pieprz czarny
  • estragon
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  sezamu
  • 2 łyżki  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz i wysusz.
  2. Ze wszystkich składników oprócz sezamu i wiórków kokosowych zrób bejcę.
  3. Plastry karczku natrzyj marynatą i odstaw na 1-2 godziny.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Karczek obtocz w sezamie wymieszanym z wiórkami kokosowymi. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem 3 minuty z każdej strony. Na koniec zdejmij pokrywkę i trzymaj jeszcze 1 minutę na patelni. Podawaj z risotto.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE