Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Karkówka w warzywach


13.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 60 dag  chudej karkówki wieprzowej
  • 3 sztuki średnie ziemniaki
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka strąk żółtej papryki
  • 1 sztuka mała ostra papryczka chili
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku
  • 1 sztuka czubata łyżka mąki pszennej
  • 1/4 szklanki  śmietany kremówki
  • 3 łyżki  oleju do smażenia
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 łyżka  pasty paprykowej
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę opłucz, osusz, mięso potnij w kostkę. Posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką. Warzywa korzeniowe oczyść, obierz, opłucz.
  2. Strąk żółtej papryki oraz papryczki chili rozetnij, oczyść z pestek, drobno pokrój. Cebule grubo posiekaj. Marchewkę pokrój w plasterki, seler w słupki, a pietruszkę i ziemniaki w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, mieszając, smaż je, aż się zrumieni. Dołóż cebule. Smaż razem jeszcze przez chwilkę. Dodaj przyprawy. Podlej wodą i duś pod przykryciem na małym płomieniu ok. 30 minut.
  3. Mniej więcej w połowie czasu gotowania do mięsa dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Dolej trochę wody.
  4. Kiedy wszystkie składniki będą już miękkie, gulasz wymieszaj z pastą paprykową i śmietaną. Ponownie przypraw i jeszcze raz zagotuj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE