Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Karkówka w warzywach


13.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 60 dag  chudej karkówki wieprzowej
  • 3 sztuki średnie ziemniaki
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 1/2 sztuki selera
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka strąk żółtej papryki
  • 1 sztuka mała ostra papryczka chili
  • 1 sztuka duży ząbek czosnku
  • 1 sztuka czubata łyżka mąki pszennej
  • 1/4 szklanki  śmietany kremówki
  • 3 łyżki  oleju do smażenia
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 łyżka  pasty paprykowej
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę opłucz, osusz, mięso potnij w kostkę. Posyp solą i pieprzem oraz oprósz mąką. Warzywa korzeniowe oczyść, obierz, opłucz.
  2. Strąk żółtej papryki oraz papryczki chili rozetnij, oczyść z pestek, drobno pokrój. Cebule grubo posiekaj. Marchewkę pokrój w plasterki, seler w słupki, a pietruszkę i ziemniaki w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć mięso, mieszając, smaż je, aż się zrumieni. Dołóż cebule. Smaż razem jeszcze przez chwilkę. Dodaj przyprawy. Podlej wodą i duś pod przykryciem na małym płomieniu ok. 30 minut.
  3. Mniej więcej w połowie czasu gotowania do mięsa dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Dolej trochę wody.
  4. Kiedy wszystkie składniki będą już miękkie, gulasz wymieszaj z pastą paprykową i śmietaną. Ponownie przypraw i jeszcze raz zagotuj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE