Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Karkówka z cynamonem


12.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 100 g  suszonych śliwek
  • 3 łyżeczki  cynamonu
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • pieprz
  • olej
  • 1 kostka  bulionu wołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie posyp cynamonem, solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  2. 1,5 litra wody zagotuj z kostką bulionu wołowego. Do wywaru dodaj liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
  3. Podsmażone mięso włóż do przygotowanego bulionu. Dodaj pokrojone w paski suszone śliwki. Duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Gotowe danie podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE