Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Karkówka z cynamonem


12.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki
  • 100 g  suszonych śliwek
  • 3 łyżeczki  cynamonu
  • sól
  • 1 sztuka liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • pieprz
  • olej
  • 1 kostka  bulionu wołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie posyp cynamonem, solą oraz pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  2. 1,5 litra wody zagotuj z kostką bulionu wołowego. Do wywaru dodaj liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego.
  3. Podsmażone mięso włóż do przygotowanego bulionu. Dodaj pokrojone w paski suszone śliwki. Duś na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso będzie miękkie.
  4. Gotowe danie podawaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE