Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kebab z baraniny


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonej baraniny,
  • chilli.
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku i słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry,
  • sok z cytryny,
  • sól. pieprz,
  • świeża posiekana kolendra i natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać i posiekać czosnek, oczyścić i posiekać chilli.
  2. Wszystkie składniki: mieloną baraninę, czosnek, chilli oraz przyprawy, sok z cytryny i zioła uformuj w podłużne kiełbaski.
  3. Ponabijać je wcześniej na namoczone, drewniane szpadki do szaszłyków.
  4. Tak przygotowane mięso zgrilluj ze wszystkich stron, obracając, na złoty kolor, a następnie podaj z sosem, np. czosnkowym, przygotowanym na bazie gęstego jogurtu naturalnego.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE