Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Kebab z baraniny


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 60 dag  mielonej baraniny,
  • chilli.
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1 łyżeczka  mielonego kminku i słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry,
  • sok z cytryny,
  • sól. pieprz,
  • świeża posiekana kolendra i natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać i posiekać czosnek, oczyścić i posiekać chilli.
  2. Wszystkie składniki: mieloną baraninę, czosnek, chilli oraz przyprawy, sok z cytryny i zioła uformuj w podłużne kiełbaski.
  3. Ponabijać je wcześniej na namoczone, drewniane szpadki do szaszłyków.
  4. Tak przygotowane mięso zgrilluj ze wszystkich stron, obracając, na złoty kolor, a następnie podaj z sosem, np. czosnkowym, przygotowanym na bazie gęstego jogurtu naturalnego.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE