Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Klops z podgrzybkami


13.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 500 g  karkówki,
  • 400 g  podgrzybków,
  • 2 sztuki jajka,
  • 1 sztuka duża cebula,
  • 3 łyżki  ziaren słonecznika,
  • 3 łyżki  tartej bułki,
  • 2 łyżki  masła,
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku,
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku,
  • sól i pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyć. Cebulę posiekać. Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć na nim cebulę i grzyby. Wystudzić. Odłożyć 3-4 kapelusze w całości, a pozostałe pokroić na kawałki tak, by zmieściły się do maszynki do mielenia. Karkówkę pociąć w kostkę.
  2. Mięso i grzyby dwukrotnie zmielić przez maszynkę. Dodaj jajka, bułkę tartą, majeranek i tymianek. Przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Formę pasztetową wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 170 stopni. Przełożyć połowę masy do formy.
  4. Rozłożyć kapelusze podgrzybków i przykryć pozostałą masą.
  5. Docisnąć i wyrównać. Posypać pestkami słonecznika.
  6. Piec 1,5 godziny i wystudzić w formie.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE