Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.03.2019 Imieniny: Marii i Wieńczysłąwa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Kotlety jagnięce z rozmarynem


22.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk małych kotletów z jagnięciny
  • 3 łyżki  oliwy
  • 50 sztuk masła
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z jagnięciny osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę i masło rozgrzać na płaskiej patelni aż tłuszcz zacznie dymić.
  2. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu na dużym ogniu około 5 minut.
  3. Tymczasem opłukać gałązki rozmarynu, otrząsnąć z wody, igły odrywać od łodyg. Dodać do kotletów na patelni i smażyć 5 minut.
  4. Czosnek obrać, wycisnąć do gorącego tłuszczu ze smażenia i wymieszać.
  5. Kotlety jeszcze raz odwrócić, posypać solą i pieprzem, włożyć je na półmisek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE