Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Kotlety jagnięce z rozmarynem


22.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk małych kotletów z jagnięciny
  • 3 łyżki  oliwy
  • 50 sztuk masła
  • kilka gałązek rozmarynu
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety z jagnięciny osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę i masło rozgrzać na płaskiej patelni aż tłuszcz zacznie dymić.
  2. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu na dużym ogniu około 5 minut.
  3. Tymczasem opłukać gałązki rozmarynu, otrząsnąć z wody, igły odrywać od łodyg. Dodać do kotletów na patelni i smażyć 5 minut.
  4. Czosnek obrać, wycisnąć do gorącego tłuszczu ze smażenia i wymieszać.
  5. Kotlety jeszcze raz odwrócić, posypać solą i pieprzem, włożyć je na półmisek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE