Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotlety mielone z grzybami


13.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • garść suszonych grzybów
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • olej roślinny do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyj, namocz w letniej wodzie, ugotuj. Odciśnij, drobno posiekaj.
  2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju. Kajzerkę namocz w wodzie, dokładnie odciśnij.
  3. Do mięsa dodaj grzyby, cebulę, odciśniętą kajzerkę, 2-3 łyżki tartej bułki i jajko. Wyrób masę, przypraw.
  4. Formuj z niej kotlety, panieruj w tartej bułce, smaż na oleju na złoty kolor. Potrzymaj 3-5 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

zimna Zośka

Posty : 46

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE