Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Koźlęcina po pastersku


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawionego mięsa koziego
  • 2-3 łyżki  mąki
  • 6 ząbków  czosnku
  • 75 sztuk oliwy
  • 2 łyżki  panierki
  • 100 sztuk migdałów
  • 1 sztuka wątroba kozia
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  szafranu
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 175 sztuk wina

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w dużą kostkę i obtoczyć w mące. Czosnek obrać, 3 ząbki podsmażyć na oleju w dużym garnku. Wyjąć i odłożyć na bok.
  2. Mięso porcjami smażyć na tłuszczu, od smażenia czosnku i posolić. Włożyć z powrotem czosnek i smażyć około 2 minuty.
  3. Na patelni usmażyć resztę czosnku z panierką, migdałami obranymi ze skórki i oczyszczoną wątrobą.
  4. Mieszankę przełożyć na koniec do moździerza i rozgnieść z pieprzem, szafranem i octem. Pastę dodać do mięsa. Wlać wino i około 150ml wody. Wymieszać i dusić około 15 minut, aż mięso zmięknie, a sos zgęstnieje.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE