Dzisiaj jest: Środa, 20.11.2019 Imieniny: Feliksa i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Koźlęcina po pastersku


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawionego mięsa koziego
  • 2-3 łyżki  mąki
  • 6 ząbków  czosnku
  • 75 sztuk oliwy
  • 2 łyżki  panierki
  • 100 sztuk migdałów
  • 1 sztuka wątroba kozia
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  szafranu
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 175 sztuk wina

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w dużą kostkę i obtoczyć w mące. Czosnek obrać, 3 ząbki podsmażyć na oleju w dużym garnku. Wyjąć i odłożyć na bok.
  2. Mięso porcjami smażyć na tłuszczu, od smażenia czosnku i posolić. Włożyć z powrotem czosnek i smażyć około 2 minuty.
  3. Na patelni usmażyć resztę czosnku z panierką, migdałami obranymi ze skórki i oczyszczoną wątrobą.
  4. Mieszankę przełożyć na koniec do moździerza i rozgnieść z pieprzem, szafranem i octem. Pastę dodać do mięsa. Wlać wino i około 150ml wody. Wymieszać i dusić około 15 minut, aż mięso zmięknie, a sos zgęstnieje.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE