Dzisiaj jest: Środa, 20.02.2019 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Królik w sosie cebulowym


31.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka comber króliczy
  • 250 ml  wytrawnego wina
  • 2 łyżki  musztardy
  • 2 łyżki  posiekanego tymianku
  • 1 łyżka  grubo mielonego pieprzu
  • 1 łyżka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  chili
  • oliwa
    Sos
  • 4 sztuki cebule
  • 2 sztuki kromki pszennego chleba
  • 250 ml  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 sztuki goździki
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski włóż musztardę, sól, pieprz, paprykę, chili i wymieszaj. Natrzyj mięso tak przygotowaną mieszanką. Zalej winem i odstaw na noc do lodówki.
  2. Wyjmij królika z marynaty, natrzyj oliwą. Piecz w temperaturze 220 st. C przez godzinę, często podlewając pozostałą marynatą. Wyjmij i posyp tymiankiem.
  3. Sos: Cebule obierz i posiekaj, zalej je mlekiem, dodaj masło i goździki. Gotuj 30 minut na małym ogniu. Wsyp pokruszony chleb bez skórki. Wlej śmietanę, dopraw solą i cukrem. Zmiksuj sos i polej nim gorącego królika.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE