Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Królik w sosie cebulowym


31.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka comber króliczy
  • 250 ml  wytrawnego wina
  • 2 łyżki  musztardy
  • 2 łyżki  posiekanego tymianku
  • 1 łyżka  grubo mielonego pieprzu
  • 1 łyżka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  chili
  • oliwa
    Sos
  • 4 sztuki cebule
  • 2 sztuki kromki pszennego chleba
  • 250 ml  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 sztuki goździki
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski włóż musztardę, sól, pieprz, paprykę, chili i wymieszaj. Natrzyj mięso tak przygotowaną mieszanką. Zalej winem i odstaw na noc do lodówki.
  2. Wyjmij królika z marynaty, natrzyj oliwą. Piecz w temperaturze 220 st. C przez godzinę, często podlewając pozostałą marynatą. Wyjmij i posyp tymiankiem.
  3. Sos: Cebule obierz i posiekaj, zalej je mlekiem, dodaj masło i goździki. Gotuj 30 minut na małym ogniu. Wsyp pokruszony chleb bez skórki. Wlej śmietanę, dopraw solą i cukrem. Zmiksuj sos i polej nim gorącego królika.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE