Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kulki z mielonego mięsa z daktylami i migdałami


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 150 sztuk ugotowanego ryżu
  • 500 sztuk siekanej wieprzowiny
  • 1 sztuka jajko
  • 20 sztuk prażonych migdałów pokrojonych w słupki
  • sól
  • pieprz
  • 125 sztuk daktyli
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 1 łyżka  musztardy
  • 4 łyżki  panierki
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • 4 sztuki cebule
  • 100 sztuk białego wina
  • 100 sztuk mocnego wywaru mięsnego
  • 2 sztuki liście laurowe

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż wymieszać z mięsem, jajkiem i migdałami, dodać sól i pieprz. Z daktyli usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę i razem z mięsem włożyć do miski. Cytrynę umyć i osuszyć. Z połowy cytryny zetrzeć skórkę, dodać wraz z musztardą do mięsa i wszystko dobrze wymieszać.
  2. Wilgotnymi dłońmi uformować małe kuleczki. Obtoczyć w panierce i usmażyć na oliwie.
  3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na niewielkiej ilości oliwy, wlać wywar i wino, dodać liście laurowe. Wszystko zagotować, następnie gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu.
  4. Mięso włożyć do wrzątku na 15 minut, aby naciągnęło. Ostudzić w wywarze i podawać z chlebem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE