Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Kurczak tikka masala


10.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • 1 sztuka słoik sosu Tikka Masala firmy Patak's
  • 2 sztuki papryki czerwone
  • 200 g  białego ryżu
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Filety piersi pokrój na nieduże kawałki, następnie podsmaż je na oleju wraz z pokrojoną w paseczki papryką.
  2. Po ok. 10 min smażenia dodaj do mięsa sos i energicznie wymieszaj.
  3. Przykrytą potrawę smaż jeszcze na ogniu przez 15 min. Mięso podawaj z ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta Smartfood Dieta Smartfood

Eliana Liotta

Wydawnictwo: Muza


Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE