Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Kurczak w przyprawach


01.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś kurczaka
  • słodka papryka mielona
  • lubczyk
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 200 g  kaszy gryczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka umyj, osusz. Natnij pierś kurczaka nożem wzdłuż i rozłóż tak, by powstał kształt serca.
  2. Natrzyj mięso ziołami prowansalskimi, lubczykiem, słodką papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku.
  3. Włóż mięso do lodówki na 30 minut. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu.
  4. Grilluj na niej mięso z obu stron przez 15 minut, na wolnym ogniu.
  5. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z mięsem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE