Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kurczak w przyprawach


01.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pierś kurczaka
  • słodka papryka mielona
  • lubczyk
  • zioła prowansalskie
  • 2 ząbki  czosnku
  • 200 g  kaszy gryczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka umyj, osusz. Natnij pierś kurczaka nożem wzdłuż i rozłóż tak, by powstał kształt serca.
  2. Natrzyj mięso ziołami prowansalskimi, lubczykiem, słodką papryką i rozgniecionym ząbkiem czosnku.
  3. Włóż mięso do lodówki na 30 minut. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu.
  4. Grilluj na niej mięso z obu stron przez 15 minut, na wolnym ogniu.
  5. Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Podawaj z mięsem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE