Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 łyżki  mąki
  • oliwa do smażenia
  • 50 sztuk miodu
  • 1 łyżeczka  musztardy dijon
  • 1 łyżeczka  octu winnego

Sposób przyrządzania:

  1. Filet pokroić w kostkę wielkości około 2,5x2,5cm. Mięso przełożyć do miski i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wbić do miski jajka i wymieszać z mięsem. Całość posypać mąką i ponownie wymieszać. Dodać tyle mąki, aby dokładnie oblepiła mięso.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso około 15 minut, od czasu do czasu przemieszać. Patelnię zdjąć z ognia i doprawić mięso do smaku solą i pieprzem.
  3. Miód wymieszać z musztardą i octem winnym. Powstały sos podać do mięsa.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE