Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki jajka
  • 2-3 łyżki  mąki
  • oliwa do smażenia
  • 50 sztuk miodu
  • 1 łyżeczka  musztardy dijon
  • 1 łyżeczka  octu winnego

Sposób przyrządzania:

  1. Filet pokroić w kostkę wielkości około 2,5x2,5cm. Mięso przełożyć do miski i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wbić do miski jajka i wymieszać z mięsem. Całość posypać mąką i ponownie wymieszać. Dodać tyle mąki, aby dokładnie oblepiła mięso.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso około 15 minut, od czasu do czasu przemieszać. Patelnię zdjąć z ognia i doprawić mięso do smaku solą i pieprzem.
  3. Miód wymieszać z musztardą i octem winnym. Powstały sos podać do mięsa.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE