Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.01.2020 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kurczak w sosie paprykowym


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Udka umyj, osusz i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż na nim kurczaka z obu stron. Następnie dolej 4 łyżki wody, przypraw solą. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i słodką paprykę. Dodaj do duszącego się kurczaka i ostrożnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowane udka wyłóż na głęboki półmisek i polej sosem paprykowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE