Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kurczak w sosie paprykowym


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Udka umyj, osusz i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż na nim kurczaka z obu stron. Następnie dolej 4 łyżki wody, przypraw solą. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i słodką paprykę. Dodaj do duszącego się kurczaka i ostrożnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowane udka wyłóż na głęboki półmisek i polej sosem paprykowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE