Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kurczak w sosie paprykowym


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki udka kurczaka
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 łyżki  oleju
  • 4 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Udka umyj, osusz i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i obsmaż na nim kurczaka z obu stron. Następnie dolej 4 łyżki wody, przypraw solą. Duś pod przykryciem przez 15 minut.
  3. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i słodką paprykę. Dodaj do duszącego się kurczaka i ostrożnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowane udka wyłóż na głęboki półmisek i polej sosem paprykowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE